ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Η Chocolaterie διακρίνεται για το πλούσιο σώμα που αποδίδει  με μικρή ποσότητα μείγματος. Διακριτικό άρωμα και γεμάτη γεύση σοκολάτας. Η Chocolaterie  διατίθεται σε Λευκή, Σκούρα κλασική και Κρύα.

 

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ (Σε μηχανή με ατμό)

Chocolaterie-hot

Ρίχνουμε στο μπρίκι την μισή ποσότητα σε γάλα [0%εως 3,5% ] από ότι χωράει μια φλιτζάνα 200-250μλ ,προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού από μίγμα σοκολάτας και το βράζουμε στον ατμό μέχρι να αρχίσει να χοχλάζει.

Έπειτα το σερβίρουμε στη φλιτζάνα.

Κατά την διάρκεια της παρασκευής, πριν το βράσιμο μπορούμε, προσθέτοντας σιρόπια από φρούτα ή καρπούς (5-10μλ ανά φλιτζάνα) να δημιουργήσουμε εύκολα σοκολάτες με γεύσεις:

Καρύδα ,Φράουλα, Μέντα, Πορτοκάλι, Φουντούκι, Αμαρετο, Βανίλια, Καραμέλα, chilly pepper, toffee.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΟΥΣ (Σε μηχανή με ατμό)

Mouss-chocolaterie

 

Ρίχνουμε στο μπρίκι την μισή ποσότητα σε γάλα (0%εως 3,5%) από ότι χωράει μια φλιτζάνα 200-250μλ, προσθέτουμε μια και μισή  γεμάτη κουταλιά της σούπας από μίγμα σοκολάτας (λεύκης η σκούρας) και το βράζουμε στον ατμό μέχρι να αρχίσει να χοχλάζει.

Μπορούμε να προσθέσουμε πριν την βράση φρούτα η καρπούς.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε και Μούς Black & White με Λευκή και Σκούρα σοκολάτα.

Έπειτα το σερβίρουμε σε μπολ.

Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

 

(η μέθοδος αφόρα μόνο ζέστη σοκολάτα Λευκή ή Σκούρα)

 

 

smaller-logo